הפונקציה מחפשת ערך בשורה העליונה של טבלה או מערך של ערכים, ולאחר מכן מחזירה ערך באותה עמודה משורה שצוינה בטבלה או במערך. השתמש בפונקציה HLOOKUP כאשר הערכים להשוואה ממוקמים בשורה לרוחב חלקה העליון של טבלת נתונים, וברצונך לבצע חיפוש במספר מסוים של שורות כלפי מטה. השתמש בפונקציה VLOOKUP כאשר הערכים להשוואה נמצאים בעמודה שמימין לנתונים שברצונך לאתר.האות H בשם הפונקציה HLOOKUP מציינת "Horizontal" (אופקי).
Lookup_value נדרש. הערך שיש למצוא בשורה הראשונה של הטבלה. הארגומנט lookup_value יכול להיות ערך, הפניה או מחרוזת טקסט.
Table_array נדרש. טבלת מידע שבה מתבצע חיפוש נתונים. השתמש בהפניה לטווח או בשם טווח.
הערכים בשורה הראשונה של table_array יכולים להיות טקסט, מספרים או ערכים לוגיים.
אם range_lookup הוא TRUE, יש להציב את הערכים בשורה הראשונה של table_array בסדר עולה: …-2, -1, 0, 1, 2,…, A-Z, FALSE, TRUE; אחרת, הפונקציה HLOOKUP עלולה שלא לתת את הערך הנכון. אם range_lookup הוא FALSE, table_array אינו דורש מיון.
אין הבדל בין טקסט באותיות רישיות ובין טקסט באותיות קטנות.
Row_index_num נדרש. מספר השורה ב- table_array שממנה יוחזר הערך התואם. ערך 1 ב- row_index_num מחזיר את ערך השורה הראשונה ב- table_array, ערך 2 בארגומנט זה מחזיר את ערך השורה השניה ב- table_array, וכן הלאה. אם row_index_num קטן מ- 1, הפונקציה HLOOKUP מחזירה את ערך השגיאה #VALUE!; אם row_index_num גדול ממספר השורות ב- table_array, הפונקציה HLOOKUP מחזירה את ערך השגיאה #REF!.
ארגומנטים אופציונליים
Range_lookup אופציונלי. ערך לוגי המציין אם ברצונך שהפונקציה HLOOKUP תבצע התאמה מדויקת או מקורבת. אם ארגומנט זה הוא TRUE או מושמט, הפונקציה מחזירה התאמה מקורבת. במילים אחרות, אם לא נמצאה התאמה מדויקת, מוחזר הערך הבא בגודלו שקטן מ- lookup_value. אם ארגומנט זה הוא FALSE, הפונקציה מחפשת התאמה מדויקת. אם אין התאמה שכזו, הפונקציה מחזירה את ערך השגיאה #N/A.
דוגמה
הערות
אם הפונקציה HLOOKUP אינה מוצאת את lookup_value והארגומנט range_lookup הוא TRUE, היא משתמשת בערך הגדול ביותר שהוא קטן מ- lookup_value.
אם lookup_value קטן מהערך הקטן ביותר בשורה הראשונה של table_array, הפונקציה HLOOKUP מחזירה את ערך השגיאה #N/A.
אם range_lookup הוא FALSE ו- lookup_value הוא טקסט, באפשרותך להשתמש בתווים הכלליים סימן שאלה (?) וכוכבית (*) ב- lookup_value. סימן שאלה מתאים לתו בודד כלשהו; כוכבית מתאימה לרצף כלשהו של תווים. אם ברצונך לחפש סימן שאלה או כוכבית של ממש, הקלד תו Tilde (~) לפני התו.
אקסל-פדיה היא אנציקלופדיה לאקסל הפתוחה לשימוש חופשי ומבוססת על מאות ערכים לנושאים ולכלים המרכזיים של תוכנת האקסל.
האנציקלופדיה נבנתה כדי להעניק למשתמשי האקסל בישראל מקור מידע מרכזי ומהימן שבו ניתן למצוא תשובות מקצועיות וברורות לשאלות נפוצות בנושא השימוש באקסל.
האנציקלופדיה בנויה כאוסף של ערכים שכל אחד מהם מיצג נושא באקסל. כל ערך כולל:
א. סרטון שממחיש את השימוש בנושא
ב. טקסט משלים שמפרט בכתב את עקרונות השימוש
ג. תמונות ודוגמאות להמחשה
ד. קישורים לערכים משלימים
וה. קישורים למקורות מידע נוספים.
כל הטקסטים והתמונות הם מקוריים ונוצרו ע"י מפעילי האתר, (אלא אם צויין במפורש אחרת).
בנוסף להם וכדי לכסות את מרב הנושאים, מוצגים גם סרטונים של יוצרים נוספים שנבחרו בקפידה מבין המדריכים הטובים והמקצועיים בתחום.
סרטונים אלו מוטמעים באתר בהסכמתם של היוצרים ותוך שמירה מלאה על זכויות היוצרים שלהם.
אקסל-פדיה היא מיזם של חברת ספקטרא המתמחה בהדרכות אקסל בארגונים.
להצעת מחיר לעסקים וארגונים בלבד צרו קשר 03-6998844